Programlama nedir: Programlama; bilgisayar kullanıcılarının isteklerini karşılayacak (oyun, muhasebe) programların temek yapılarının yani kodlarının hazırlanmasıdır.
Programlama Dilleri nedir: Yapılması gereken bir işlev için yazılan kodlar bilgisayarın anlayacağı dile yani makine diline çevrilmesi gerekmektedir. Bu noktada programcı tarafından yazılan kodları makine diline çevirilip, bilgisayara anlatma görevini programlama dilleri tarafından üstlenilmektedir.
C nasıl bir programlama dilidir: Güçlü ve oldukça esnek bir dildir. C dili ile işletim sistemi, derleyici yazılabilir. C dili taşınabilir bir dildir; çünkü günümüz çağında hemen hemen her bilgisayarda C derleyicisi vardır. Ayrıca C++, Java, JavaScript, PHP gibi diller C dilinden esinlenerek yazılmış olan dillerdir. C'nin en önemli özelliklerinden bir tanesi bilgisayar belleğinin (RAM) direk olarak kullanıcı tarafından ayarlanabilinmesidir. Programcı C kodlarıyla direk olarak Ram'e ulaşabilir, alan ayırabilir ya da herhangi bir adresteki veriyi direk olarak okuyabilir. Kısacası RAM üzerinde kesin bir yönetim sağlar.
HelloWorld nedir: C diliyle yazılmış ilk programdır. Program derlendikten sonra ekrana "HelloWorld" yazar.
Algoritma nedir: Algoritma bir yol göstericidir ve programın en önemli kısmıdır. Çünkü iyi yapılan algoritma bize programın en ideal çözümünü gösterir. Algoritma bir programlama dili değil, programlama dillerine yol gösteren bir bütündür. Şemalarla görsel olarak program anlatılır. Ardından kodlama aşamasına geçilir. Kısacası programların temelleri algoritmaya dayanır.
C dili hangi alanlarda kullanılır: Geçmişte neredeyse tüm işletim sistemlerinin yazılımında büyük pay sahibi olan C dili günümüzde halen sistem yazılımları, sürücü yazılımları ve hız gereken her yerde kullanılan oldukça yaygın bir programlama dilidir. Java, JavaScript, C#, PHP, C++ gibi diller C dilinden türemişlerdir.